25 Νοε 2007

Σε άνοδο οι τιμές του πετρελαίου

Ανοδικά κινούνται σήμερα οι τιμές του πετρελαίου στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία μετά την εβδομαδιαία ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Ενεργείας για μείωση των στρατηγικών αποθεμάτων των Ηνωμένων,καθώς ενισχύθηκαν οι φόβοι για τον εφοδιασμό της αγοράς ενόψει χειμώνα.


Στην Σιγκαπούρη,η τιμή του ελαφρού αργού για συμβόλαια παράδοσης Νοεμβρίου κατέγραφε το πρωί αύξηση κατά 85 σεντς στα 87,95 δολάρια το βαρέλι.

Η τιμή του Μπρεντ της Βόρειας Θάλασσας για συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου ήταν επίσης, αυξημένη κατά 73 σεντς στα 85,10 δολάρια το βαρέλι.

Η ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Ενεργείας για μείωση των αποθεμάτων αργού κατά 5,3 εκατομμύρια βαρέλια και της βενζίνης κατά 2 εκατομμύρια προκάλεσε έκπληξη στους επενδυτές που ανέμεναν, αντιθέτως, την αύξησή τους.

Η μείωση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ ήταν σημαντική και μη αναμενόμενη,η αγορά περίμενε αύξησή τους" τονίζει ο Νταριούζ Κοβάλτσικ της εταιρίας CFC Seymour Securities,στο Χονγκ Κονγκ. Η ένταση στην τουρκο-ιρακινή μεθόριο συμβάλει επίσης στη νευρικότητα της αγοράς,προσθέτει ο Κοβάλτσικ. Η τουρκική αεροπορία βομβάρδισε χθες θέσεις των κούρδων ανταρτών του ΡΚΚ κοντά στα σύνορα με το Ιράκ.



πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: