9 Νοε 2007

Υποχώρησε η τιμή του πετρελαίου

Η τιμή του πετρελαίου στη Νέα Υόρκη υποχώρησε, γεγονός που οι αναλυτές αποδίδουν στις απαισιόδοξες δηλώσεις του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed) για την αμερικανική οικονομία που προκαλούν αμφιβολίες για τις επιπτώσεις που θα έχει η "επιβράδυνση" στην ενεργειακή ζήτηση.

Στην προθεσμιακή αγορά της Νέας Υόρκης (Nymex) το ελαφρό αργό παράδοσης Δεκεμβρίου υποχώρησε κατά 91 σεντς και έκλεισε στα 95,46 δολάρια


"Η αγορά είναι πολύ ευαίσθητη στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται τις οικονομικές συνθήκες και φαίνεται ότι αντέδρασε γρήγορα στις δηλώσεις του προέδρου της Fed για την οικονομία", εξήγησε ο αναλυτής της MF Global, Τζον Κίλνταφ. Ο Μπερνάνκε είχε δηλώσει νωρίτερα ότι η ανάπτυξη της οικονομίας "θα επιβραδυνθεί αισθητά στο τέταρτο τρίμηνο (του 2007) σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο" και ότι "θα παραμείνει αργή" μέχρι και τα μέσα του 2008.

Ωστόσο, το πετρέλαιο θέρμανσης, στην Ελλάδα, έχει αυξηθεί μέσα σε 25 ημέρες κατά 15% και από 61 έως 63 λεπτά που ήταν η τιμή εκκίνησης στις 15 Οκτωβρίου, έχει φτάσει να πωλείται ακόμη και 74 με 75 λεπτά το λίτρο. Αύξηση, μέχρι και 5 λεπτά το λίτρο, αναμένεται να δείξουν οι τιμοληψίες της ερχομένης εβδομάδας και στην αμόλυβδη.




πηγή: Α.Π.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: