9 Οκτ 2007

Κοντά στα 79 δολ. το αργό πετρέλαιο

ΚΟΝΤΑ στα 79 δολ. το βαρέλι διαπραγματεύθηκε το αργό πετρέλαιο μετά την υποχώρησή του τα μέγιστα σε επτά εβδομάδες χθες καθώς εικάζεται ότι αυξήθηκαν τα αποθέματα των ΗΠΑ.


Τα αποθέματα του αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ πιθανόν να αυξήθηκαν για τρίτη φορά την εβδομάδα που πέρασε, καθώς τα διϋλιστήρια έκλεισαν τμήματά τους στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για την παραγωγή του χειμώνα. Το πετρέλαιο, ο χρυσός και ο χαλκός υποχώρησαν χθες καθώς το δολάριο σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο σε δύο μήνες έναντι του ευρώ μετά τις προσδοκίες των επενδυτών για περαιτέρω μείωση των επιτοκίων στις ΗΠΑ.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Νοεμβρίου διαπραγματεύθηκε στα 78,80 δολ. το βαρέλι, 22 σεντς χαμηλότερα, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex) στις 11:58 π.μ. στη Σιγκαπούρη.

Τα συμβόλαια υποχώρησαν 2,20 δολ., ποσοστό 2,7%, φθάνοντας στα 79,02 δολ. το βαρέλι, τα χαμηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τις 11 Σεπτεμβρίου, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες μιας ημέρας από τις 16 Αυγούστου.

Το μπρεντ για τα συμβόλαια του Νοεμβρίου διαπραγματεύθηκε στα 76,48 δολ. το βαρέλι, 10 σεντς χαμηλότερα στο ICE Futures του Λονδίνου στις 11:23 π.μ., ώρα Σιγκαπούρης. Τα συμβόλαια υποχώρησαν 2,32 δολ., ποσοστό 2,9%, φθάνοντας χθες στα 76,58 δολ. το βαρέλι, τα χαμηλότερα επίπεδα από τις 14 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: Η Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια: