20 Δεκ 2007

Οριακές απώλειες στα 91,15 δολάρια το πετρέλαιο

Σε ήρεμους τόνους διεξήχθη η προτελευταία συνεδρίαση της εβδομάδος στα διεθνή χρηματιστήρια εμπορευμάτων, καθώς φαίνεται ότι ολοένα και περισσότεροι επενδυτές δείχνουν απρόθυμοι να αναλάβουν σημαντικό ρίσκο σε μία χρονική συγκυρία που από τη μία πλευρά αναζητείται κατεύθυνση (πετρέλαιο και πολύτιμα μέταλλα παραμένουν σε range) και από την άλλη, οι αργίες της επομένης εβδομάδος δεν προσφέρονται για άνοιγμα μεγάλων θέσεων.

Στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού πετρελαίου (WTI Crude futures, σειρά Φεβρουαρίου ’08) διαπραγματεύονταν στο κλείσιμο του floor trading οριακά χαμηλότερα από το κλείσιμο της Τετάρτης, στα $91.15 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας απώλειες της τάξεως του 0.1%.

Στα υπόλοιπα προϊόντα του ενεργειακού μπλοκ, οριακή ήταν η πτώση για τη βενζίνη (σειρά Ιανουαρίου ΄08), στα 233.17 cents το γαλόνι, αλλά και για το πετρέλαιο θέρμανσης, στα 259.6 cents / gallon. Ενώ κατά 0.88% χαμηλότερα τερμάτισαν τη συνεδρίαση τα futures του φυσικού αερίου, με τη σειρά του Ιανουαρίου να διαμορφώνεται στα 7.115 $ / MMBtu.

Στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων, τα συμβόλαια παράδοσης Φεβρουαρίου στο χρυσό έκλεισαν στα 803.2 δολάρια ανά ουγκιά, μειωμένα κατά $2.2, ενώ υπέρ-απέδωσε έναντι ο άργυρος, με τη σειρά του Μαρτίου να κλείνει στα 14.34 δολάρια ανά ουγκιά, ενισχυμένη σε ποσοστό 0.8%.

Πηγή: Euro2day

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

καταπληκτικό ιστολόγιο
δεν είσαι msn; έχω κάποιες ιδέες
αντ μι
zoomzoozoomzoo@hotmail.com